Become a Supporting Member


Go Back   The Gear Page > The Gear > Effects, Pedals, Strings & Things

Notices


Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #76  
Old 02-01-2012, 11:14 PM
spakuloid spakuloid is online now
Senior Member
Feedback Score: 0 reviews
 
Join Date: May 2007
Location: Huntington Beach, CA
Posts: 2,111
Does anyone here know how to see what your knob settings are on any given preset? To write them down before you reformat everything. I have a bunch of settings I like but have no idea what the actual values are.
__________________
My crappy YouTube Page

Marshall JVM 410c
Marshall SL-5
Fender BJ "Humboldt Hot Rod"
- Les Pauls, Strats, Teles & Johnny Marr Jag
Reply With Quote
  #77  
Old 02-01-2012, 11:23 PM
mapleneck72 mapleneck72 is offline
Senior Member
Feedback Score: 0 reviews
 
Join Date: Mar 2006
Location: CA
Posts: 735
Turn each knob and it will change color when it hits the setting for the preset.
__________________
youtube
soundcloud

Good transactions: VoodooChild24, Crikey, Monkey Boy, Shayne Hill, akwada, mmolteratx, zosozep7, RebL, SamusJean, fish22
Reply With Quote
  #78  
Old 02-01-2012, 11:24 PM
shuffle shuffle is offline
Supporting Member
Feedback Score: 0 reviews
 
Join Date: Sep 2005
Location: Sydney
Posts: 820
Quote:
Originally Posted by spakuloid View Post
Does anyone here know how to see what your knob settings are on any given preset? To write them down before you reformat everything. I have a bunch of settings I like but have no idea what the actual values are.
When you select a preset, and move a knob, your LEDs change to orange. When they are in the same position as your preset value for that knob, it returns to green.

Alternatively using something like Sysex will help backup your presets before installing the update.
Reply With Quote
  #79  
Old 02-01-2012, 11:29 PM
spakuloid spakuloid is online now
Senior Member
Feedback Score: 0 reviews
 
Join Date: May 2007
Location: Huntington Beach, CA
Posts: 2,111
Ok thanks.
__________________
My crappy YouTube Page

Marshall JVM 410c
Marshall SL-5
Fender BJ "Humboldt Hot Rod"
- Les Pauls, Strats, Teles & Johnny Marr Jag
Reply With Quote
  #80  
Old 02-01-2012, 11:38 PM
Joeldipert Joeldipert is offline
Supporting Member
Feedback Score: 0 reviews
 
Join Date: Oct 2011
Location: Bakersfield, CA
Posts: 165
All updated and rocking. Spillover is awesome. Gonna mess around with the looper tomorrow.
__________________
Godin Progression>Empress Buffer+>TC Polytune>EQD Bit Commander>EHX Ring Thing>Empress Multidrive>VP Jr>TC Trinity>Timeline>Crate Vintage Club 20
Reply With Quote
  #81  
Old 02-02-2012, 12:15 AM
teleclem teleclem is offline
Senior Member
Feedback Score: 0 reviews
 
Join Date: Oct 2010
Location: Manila
Posts: 4,549
Quote:
Originally Posted by Passenger84 View Post
Your presets are only dumped if you also install the factory names. It's a separate file. if you don't, all your patches just display the default name 'Preset' until you edit them. Strymon also included a third file, where you can download factory preset names to only half the banks, and keep your presets on the other half.
Does this mean they'll all be renamed to "preset" if I don't put in the factory names?

I haven't done the update yet (no cable) so I wanna know first.
__________________
Current Pedalboard

100+ references on Philmusic, Pinoy Gear Talk, and TGP.
Reply With Quote
  #82  
Old 02-02-2012, 12:25 AM
mcdes mcdes is offline
Member of no importance
Feedback Score: 0 reviews
 
Join Date: Oct 2007
Location: New Zealand
Posts: 7,478
Quote:
Originally Posted by teleclem View Post
Does this mean they'll all be renamed to "preset" if I don't put in the factory names?

I haven't done the update yet (no cable) so I wanna know first.
it does seem so.

I wonder how hard it would be for the next update to make global tap assignable??
__________________
“The best leaders don’t fight to get opportunity...... they fight to give others opportunity.”
Reply With Quote
  #83  
Old 02-02-2012, 12:36 AM
Passenger84 Passenger84 is offline
Supporting Member
Feedback Score: 2 reviews
 
Join Date: Oct 2005
Location: Southern California
Posts: 1,690
Quote:
Originally Posted by teleclem View Post
Does this mean they'll all be renamed to "preset" if I don't put in the factory names?

I haven't done the update yet (no cable) so I wanna know first.
Yep. If you download the update only and not the file with the factory preset names, all your patches will automatically display the name 'PRESET' until you change their names. None of your settings will be erased.

However, if you don't like that, you can always just push the encoder knob to display the bpm/ms instead; or, you can turn preset naming off in the global parameters, and then pressing the encoder knob switches between bpm/ms and Bank number, same as before the update.
__________________
Blog * YouTube * Ambient Music * Website * Facebook
Reply With Quote
  #84  
Old 02-02-2012, 12:54 AM
MG90 MG90 is offline
Senior Member
Feedback Score: 0 reviews
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 1,516
Could someone walk me through using my Presonus Firepod (FP10) as my interface on a pc with xp?

Please?
Reply With Quote
  #85  
Old 02-02-2012, 01:23 AM
mcdes mcdes is offline
Member of no importance
Feedback Score: 0 reviews
 
Join Date: Oct 2007
Location: New Zealand
Posts: 7,478
OK so i just had a play with new update and........ well done Strymon! me equals very happy!
__________________
“The best leaders don’t fight to get opportunity...... they fight to give others opportunity.”
Reply With Quote
  #86  
Old 02-02-2012, 01:53 AM
Figher53 Figher53 is offline
Supporting Member
Feedback Score: 0 reviews
 
Join Date: Jan 2006
Location: 92354
Posts: 766
Everything I wanted and MORE! Fantastic job, Strymon.
__________________
TONS of good deals, part 1 is HERE, and part 2 is HERE
Reply With Quote
  #87  
Old 02-02-2012, 02:46 AM
snouter snouter is offline
Senior Member
Feedback Score: 0 reviews
 
Join Date: Sep 2006
Location: Connecticut
Posts: 1,176
I had to leave the OPTIONS in SendSX at 100ms for the firmware update to take. But it is now v1.23!
Reply With Quote
  #88  
Old 02-02-2012, 09:32 AM
dave12's Avatar
dave12 dave12 is offline
No commericals! No mercy!
Feedback Score: 0 reviews
 
Join Date: Apr 2010
Location: Tejas
Posts: 2,748
Quote:
Originally Posted by más_fuerte View Post
This would make a great TGP meme...

"Buys $500 pedal... Complains about $5 midi interface not working"
I was thinking the same thing

I know it's disappointing to not be able to update though. I went through that, but eventually got it to work.
__________________
-Good deals with lotsa nice guys
Check out my music at: http://soundcloud.com/music-radical/...ken-lights-ep/
Quote:
Originally Posted by SirGilmour View Post
I used to lurk on TGP to do guitar related research...Now I come here to make facetious remarks, make fun of people and enjoy the entertainment.
Reply With Quote
  #89  
Old 02-02-2012, 09:58 AM
más_fuerte más_fuerte is offline
Supporting Member
Feedback Score: 1 reviews
 
Join Date: May 2010
Location: Cincinnati, OH
Posts: 2,091
Quote:
Originally Posted by dave12 View Post
I was thinking the same thing

I know it's disappointing to not be able to update though. I went through that, but eventually got it to work.
I'm headed to GC now to pick up a new one, hopefully it'll work!
__________________
Good deals with: this1smyne, Craig Walker, digiTED, mlweidl, Ocean, 8nthatK, entraind, bobcunningham, Scott Whigham, apitakos, rockster12, 12guitdown, jpervin, mmcquain, tim boehlert, xrcdan, roadtoknowhere

Twitter
Reply With Quote
  #90  
Old 02-02-2012, 09:59 AM
DGTCrazy's Avatar
DGTCrazy DGTCrazy is online now
Moderator
Feedback Score: 12 reviews
 
Join Date: Aug 2010
Location: Petaluma, CA
Posts: 12,353
Can one of you fine gentlemen please PM me a Link regarding the Midi Interface process for the Timeline? I have a Dell computer that I would use for the Update, but have absolutely no clue as to how to proceed, and I'm not familiar with SysEx at all. I just ordered a cable like the one posted.....but I'm not the most tech oriented person.

I don't have any personal pre-sets on my Timeline.....so I'm just looking for the ability to hook it up, update, then play....if that's possible


Thanks!
__________________
Don't delete your Emporium ad after the item sells, or you won't get any Feedback!

And when you check the little box indicating that you have "Read & Understood" TGP Rules as a condition of your membership, please take the time to actually read them!
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -6. The time now is 03:04 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright ©1999-2014, The Gear Page, LLC, Brian Scherzer
All rights reserved.
Banner Design: Chris Sileo