Buzz with new Weber Neomag

Discussion in 'Amps and Cabs' started by coolhand78, Jun 16, 2008.

  1. coolhand78

    coolhand78 Supporting Member

    Messages:
    3,578
    Joined:
    Oct 27, 2007
    Location:
    Melbourne, Australia
    just had my new weber neomag installed and it buzzes at all volumes on all notes? plug in the old speaker no problem, plug in ext cab no problem?

    anyone know what could be going on here...

    cheers

    L.
     
  2. slegros

    slegros Member

    Messages:
    499
    Joined:
    Sep 9, 2007
    Might just need some time to break in? Ive had speakers buzz and rattle till they were broken in and then they were fine.
     
  3. bluetweed

    bluetweed Supporting Member

    Messages:
    853
    Joined:
    Mar 18, 2004
    could be a voice coil rub?
     
  4. coolhand78

    coolhand78 Supporting Member

    Messages:
    3,578
    Joined:
    Oct 27, 2007
    Location:
    Melbourne, Australia
    whats voice coil rub? and how do u fix it?
     
  5. Darth Tater

    Darth Tater Supporting Member

    Messages:
    5,321
    Joined:
    Jul 6, 2006
    Location:
    USA
    Sounds like a rub, you'll have to send it back to Weber. But before doing that, make sure you didn't bend the frame when mounting it, and nothing is touching the cone when mounted.
     
  6. coolhand78

    coolhand78 Supporting Member

    Messages:
    3,578
    Joined:
    Oct 27, 2007
    Location:
    Melbourne, Australia
    yeah i checked all that... what are the chances that it's just a stiff cone that needs to be broken in???
     

Share This Page