1. The Rules have been updated regarding posting as a business on TGP. Thread with details here: Thread Here
    Dismiss Notice

Cubase, Acid 5.0 and Rewire

Discussion in 'Recording/Live Sound' started by loudguitarz, Jan 24, 2006.

  1. loudguitarz

    loudguitarz Member

    Messages:
    173
    Joined:
    Oct 9, 2005
    Location:
    Nashvegas
    I can't seem to get the Acid Loops to sound right using Cubase SX as the host. They have that funky Digital Artifact they get when you slow a loop down too far.... Is there a tweak that I've missed?

    Thanks
    Andy
     
  2. MBalmer

    MBalmer Member

    Messages:
    77
    Joined:
    Oct 19, 2005
    Location:
    O hi O
    are you checking your BPM'S?
     
  3. loudguitarz

    loudguitarz Member

    Messages:
    173
    Joined:
    Oct 9, 2005
    Location:
    Nashvegas
    Yeah they're both set to 120, although it seems like Cubase is the master.
     
  4. MBalmer

    MBalmer Member

    Messages:
    77
    Joined:
    Oct 19, 2005
    Location:
    O hi O
    I dont mess with acid loops but aren't they wave files? and if so you can just import them to cubase sx.
     
  5. Bassomatic

    Bassomatic Silver Supporting Member

    Messages:
    12,353
    Joined:
    Nov 3, 2003
    Location:
    western ma
    That's pretty much the nature of the beast, i'm afraid. I'm assuming you're slowing the loops by more than 20 or so %?
     
  6. loudguitarz

    loudguitarz Member

    Messages:
    173
    Joined:
    Oct 9, 2005
    Location:
    Nashvegas
    No acid runs fine at the same tempo without Cubase. It clicks, pops and stutters when Cubase is open and is a rewire host....

    A
     

Share This Page